Methodologie

Het luisteren, een interventie filosofie.

Al onze creatieve interventies starten met een eerste inleidende fase :de definitie en het programma van het projekt.  We vertalen het initieel project naar strategische, methodologische en operationele fases.

Tussen het opmaken van een publieke aanvraag of het lanceren van een nieuw idee, vloeit er meestal tijd, evolueren de economische en institutionele condities,  nieuwe ideeën ontkiemen. Het doel van onze interventie is het opmaken van de aanvraag en de objectieven om een maximale efficentie te kunnen garanderen.

 

Een nieuw projekt kan enkel slagen als alle partners het projekt samen tot stand brengen, wij maken dan ook ons werk om onze presentaties te verzorgen om zeker te zijn dat alle partners en medewerkers op dezelfde golflengte zitten: plannen, schema’s, diagrammen, schetsen, beeldsynthese, 3D files, … Alles wordt eraan gedaan om de informatie op een concrete en efficiente manier over te brengen.

De vergaderingen en regelmatige presentaties willen we attractief, levendig en interactief houden.

Wij organiseren de algemene coördinatie van de studie, de planningen en de opvolging van de volledige missie.

Elk projekt is gebaseerd op een chronolgie van evenementen:

-De analyse;

het bijeen zoeken van informatie, de strategische positionering, het begrip van de noden en de eisen van de gebruikers en de situatie. De uitwerking van het functioneel lastenboek.

-De uitwerking van concepten;

Verscheidene vernieuwende en originele  ideeën worden voorgesteld door schetsen, lay-outs, 3D files of maquettes. Deze ideeën zijn een synthese en het resultaat van de analyse.

-De ontwikkeling

Hier wordt het uitgekozen concept  technisch uitgewerkt. We garanderen de techniciteit en de industrialisatie van het produkt. In deze fase wordt er gebruik gemaakt van de 3D modelisatie, de materiaalkennis, het integreren van fabrikatieproces, de 2D plannen,  het schrijven van het technisch lastenboek, …

– De opvolging

We volgen stap voor stap de industrialistie en de uitwerking op. Wij controleren het repekt van de planning, de realisatie van de modules en/of prototypes in het atelier, …